Om Sanna

Jag heter Sanna Johansson, och har drivit företag i olika former sedan jag var 19 år. Ska man hålla det riktigt kort kan man dela upp det i följande delar:

 • Egen firma 2009-2012
  I min första egna firma drev jag en webbutik inriktad på hundprodukter. Jag provade ett flertal olika plattformer och marknadsföringskanaler, och fick en grundläggande förståelse för alla delar som ingår i att driva ett företag. Jag skötte allt själv, från packning och kundtjänst till bokföring.

 

 • Fortnox 2011-2012
  Jag jobbade i 1,5 år på Fortnox, som utvecklar webbaserade affärssystem. Under denna period fick jag erfarenhet av olika tekniska lösningar och integrationer, samt en djupare förståelse för redovisning och bokföring.

 

 • VD på Petsonline Nordic AB 2012-2015
  Under min tid på Fortnox blev jag kontaktad av Nordic E-Commerce Group (som driver bland annat Nordic Feel och Nordic Ink), och vi beslutade oss för att starta företag tillsammans. Jag lade ner min enskilda firma och gick in som VD och delägare i Petsonline Nordic AB. Petsonline växte fort och klarade sig bra jämfört med konkurrenter – det var framför allt en viktigt erfarenhet för mig att jobba tillsammans med ett större bolag som prioriterade tillväxt framför allt. På Petsonline hade jag det övergripande ansvaret och jobbade främst med marknadsföring, hemsidan, leverantörskontakter och inköp. Jag valde att lämna bolaget efter ca 2,5 år då jag och resten av ägarna inte hade samma syn på hur bolaget borde drivas. När jag lämnade bolaget hade vi vuxit ordentligt och var på väg mot en omsättning på 12-15 mkr.

 

 • E-handelsansvarig och projektledare på FS Petcare AB 2015-2016
  Efter Petsonline var jag rätt sugen på att vara anställd ett tag, och gick därför till en dåvarande leverantör som hade behov av att uppdatera sin webbutik. På Petcare har jag upphandlat och skött om deras nya e-handel, för att se till att de ligger i framkant när det gäller hemsidor i branschen. En rolig passus är att Petcare efter detta faktiskt blev tilldelade Googles digitala gasellpris, för det nyskapande sätt man arbetade mot kunderna på webben. På Petcare har jag även sysslat med marknadsföring, kampanjhantering och IT. Jag har även projektlett större projekt såsom affärssystemsupphandling- och byte, införande av nya prisstrukturer och flytt av IT-miljön. Tiden på Petcare har gett mig viktiga kunskaper, och erfarenhet av att jobba med centrala funktioner i ett lite större bolag (omsättning ca 80 mkr).

 

 • Egna företag 2016-nuvarande
  I juli 2016 kände jag att det återigen var dags att stå på egna ben – jag jobbar numera som webb- och e-handelskonsult.